SOTA: LA/OF-002 – Tremannsrøset

Var en tur over på solsiden av Oslofjorden i dag og hentet en ny (for meg) radio hos Morten (LB4AH). Og når jeg først var på den siden, og hadde en “ny” radio som nærmest skrek etter å bli testet, benyttet jeg sjansen til å aktivere 50% av SOTA-toppene i Østfold – eller om man sier det på en annen måte, jeg aktiverte en av de to SOTA-toppene i Østfold. Grei tur opp, men det var mer skogstur en fjelltur. Brukte 45 minutter opp – men vel oppe fant jeg en raskere vei ved, så det gikk på 10 minutter!

Den “nye” radioen er en FT-817ND – forgjengeren til FT-818ND, og i de fleste sammenhenger akkurat samme radio! Den er oppgradert med et sprekere batteri, men både høyere kapasitet og spenning, så da er det mulig å kjøre utrolige 5W på batteridrift. Men etter alt å dømme er det mer en nok! Benyttet også anledningen til å kjøre det som i klubbsammenheng stadig omtales som “ordentlig radio” – også kjent som SSB eller phone. Spottet med selv på SOTAWatch, og i løpet av minutter satt jeg midt i en mini pile-up – for første gang! Utrolig morsomt! Kom meg gjennom de som ventet, og endte med 8 kontakter på rundt 30 minutter. Samtlige fra Europa – så det får bli mål for fremtidige ekspedisjoner å se hva det er mulig å få til av DX. Uansett; 5W på 15m med sleeve dipole i 10m DX Commander mast ga følgende i loggen:

  • F4WBN, Frankrike
  • DJ5AV, Tyskland
  • HA7DW, Ungarn
  • DJ2MX, Tyskland
  • F4IEB, Frankrike
  • HB9EVF, Sveits
  • HB3XXX, Sveits
  • DJ4FF, Tyskland