SOTA aktivering av LA/TM-024 – Øysteinnatten

Skulle etter alt å dømme være en enkel tur, men var ganske mye mer slitsomt (for en halvfeit 52-åring) en det jeg hadde trodd. Men utvilsomt verdt innsatsen; kjempefin tur og fantastisk utsikt. Brukte vel omkring 2 timer opp, 2 timer ned og et par timer på toppen! Fantastiske forhold både vær- og radiomessig. Hørte så vidt fra 4U1ITU (ITU HQ) på 17m FT8, men den ble dessverre overdøvet av støy før jeg klarte å gjennomføre en kontakt. Testet nytt 14Ah LiFePo4 batteri (som så ut til å fungere strålende) sammen med G90-en (20W) og en snaut 9m lang “long wire” på en 10m DX Commander Classic teleskopisk stang og en 9:1. Det blåse såpass friskt på toppen at det var umulig å reise stangen i full lengde, så jeg endre med å feste den nedre delen og så trekke opp et ledd av gangen! Godt fornøyd med følgende i loggen:

  • F4FZR (Frankrike) FT8 på 17m
  • LA2GCA (Norge) 15m på FT8
  • R3THA (Russland) 15m på FT8
  • BG0BBB (Kina) 15m på FT8
  • JH7RTQ (Japan) 15m på FT4
  • 5B4VL (Kypros) 15m på FT4
  • W5CIA (USA) 15m på FT4
  • SU1SK (Egypt) 15m på FT4

iPhone min var så vennlig å lage en video av bildene fra turen, så da benyttet jeg sjansen til å laste den opp til YouTube!