10m ring og ny Sleeve Dipole

Ennå en hyggelig tirsdag og ring-QSO med LA1T; i anledning drittværet kjørte jeg denne gangen fra lun og god campingbil! Ikke på langt nær like gøy som å rusle opp på en fjelltopp, men VELDIG behagelig!

Benyttet anledningen til å teste ut siste iterasjon av T2LT/Sleeve Dipole designet mitt. Nå med en 3D-printet coax-coil former som også brukes til å rulle opp antennen (og feeder) når den ikke er i bruk. For å relativt enkelt få en match til 50Ω er denne off-center fed. 0,2λ (faktisk, ikke elektrisk) lengde med coax og så 0,3λ med ordinær antenneledning (0,6mm² fortinnet kobber med innvevet Kevlar i dette tilfellet) – så trimmes toppen nedover til dip-en i SWR er der den skal være.

Var litt tidlig ute, så jeg “varmet opp” radio og antenne med litt FT8 på 10m. Fra det som ikke akkurat er en optimal passering ved Maier Arena i Tønsberg kjører jeg LB8MG og LA1XFA (Norge), HZ1CY (Saudi-Arabia), IW5EID (Italia) F4JDM, F5ADE og F5RRS (Frankrike), UN7FGZ (Kazakhstan) og sist men ikke minst ZS6KVZ (Sør-Afrika). Godt fornøyd med det på 20W, hjemmelaget antenne og relativt kjip plassering!

Gleder meg allerede til neste gang, men først er det NVIS på søndag førstkommende!