SOTA: LA/VF-006 – Seteråsen

Seteråsen står registrert i Vestfold, men etter kartet å dømme ligger den i Viken… Men det spiller i og for seg liten rolle. Ny helg, og ny fjelltopp. Det var egentlig meningen vi skulle tatt Gaustatoppen denne helgen, men det ble litt for liten tid til å planlegge det ordentlig. Så da valgte vi noe nærmere. Men i og for seg utfordrende nok; selv etter å ha redusert kraftig på mengden utstyr, merker jeg fortsatt at det er litt å gå på før formen er helt på topp! Men det var en kjempefin tur – ikke spesielt godt merket, så jeg er glad jeg studerte ruten litt på forhånd. Er par ganske bratte partier, men fortsatt noe en tur de fleste klarer om man tar tiden til hjelp! På toppen var det tårn, til stor gleder for 11-åringen :-). Vi bruke snaut halvannen time opp og snaut en time ned igjen.

Værforholdene var nær perfekte; varmt, men ikke for varmt. Og som kan sees av bildet under fra PSK Reporter var det lite å utsette på radioforholdene på 15m. Lettere oppakning vil si færre Watt; kjørte Xiegu X6100 med eksternt batteri – noe som gir 10W. Den vanlige 15m sleeve dipolen på den like vanlige 10m DX Commander masten. Også første prøvetur for en ny bitteliten PC for å kjøre JTDX; den fungerte stort sett perfekt, selv om den har det samme problemet mye annet utstyr jeg har prøvd – ikke alltid like lett å bruke pekeflaten samtidig som jeg sender. Tror muligens det er rom for forbedringer av choke-ing på sleeve-dipole antennene mine!

Uansett; resultatet av 45 minutter på FT8 på 15m (med 10W) ble:

 • UA6CGW, Russland
 • OP4K, Belgia
 • YD4GNV, Indonesia
 • M7WFG, England
 • LZ2FP, Bulgaria
 • ZS4JAN, Sør-Afrika
 • PY2RAR, Brasil
 • F4FZR, Frankrike
 • 3B8FP, Mauritius (nytt DXCC entry)
 • E79D, Bosnia-Herzegovina
 • G1HCM, England
 • F8BFU, Frankrike
 • MI0NVA, Nord-Irland
 • YO9HP, Romania
 • DK5AI, Tyskland
 • IK4LZH, Italia