LA1T 10m ring og SOTA fra Hvittingen (LA/VF-010)

Tord LA7MHA, Stefan LB1PJ og Kai Vidar LB5OA var på serviceoppdrag på Gaustatoppen på tirsdag, og sjekket inn på LA1T sin 10m ring derfra. Så da benyttet jeg anledningen til å aktivere en annen SOTA-topp samtidig og muligens få godkjent en summit-til-summit QSO eller to. Valget falt på Hvittingen mellom Holestrand og Sande. Fin tur, men med over 400 høydemeter totalt på turen opp (ifølge ut.no). Gikk grusveien opp fra parkeringen i nærheten av Sande skytterbane. Rundt en kilometer fra toppen var det skiltet til å gå av skogsveien og inn på en sti; usikker på om dette er en dårlig spøk, men det er ihvertfall både kortere og enklere å fortsette å følge skogsveien helt opp! Når man kommer opp og klatrer opp i tårnet på toppen er det uansett klart verdt innsatsen! Fantastisk utsikt, og gode radioforhold til mesteparten av Vestfold og en god del av 2-3 omkringliggende fylker!

Fikk også prøvd meg med FM simplex på VHF med Sondre LA5ELA på Holtehedde, en avstand på omkring 30km. Vi hadde ingen problemer med å kommunisere med hver vår HT. Usikker på nøyaktig hva Sondre kjørte, men jeg brukte en AnyTone med 5W utgangseffekt.

Sedvanlig ringleder Ronny (LA4VIA) uteble, så på initiativ fra Tord (LA7MHA) fikk jeg nok en mulighet til å prøve meg som ringleder. Kjørte det sedvanlige oppsettet med FT-991A på 100W og sleeve-dipole på 10m DX Commander mast (på toppen av tårnet, på toppen av Hvittingen). Tror det gikk relativt greit, og etter tre kvarter hadde vi følgende 16 navn på blokka:

 • LA4MHA, Tord – Gaustatoppen
 • LB1PJ, Stefan – Gaustatoppen
 • LB5OA, Kai Vidar – Gaustatoppen
 • LB3EJ, Einar – Svinvold
 • LB8FI, Tomas – Vestskogen
 • LA2NCA, Knut – Tofte
 • LB7XH, Eivind – Sandefjord
 • LA9JRA, Rune – Merkedammen
 • LA1JLA, Svein – Torgersøya
 • LA5ELA, Sondre – Holtehedde
 • LB8EH, Egil – Sandefjord
 • LA5OPA
 • LB5VA, Stig – Hurum
 • LA8IY, Eystein – Skien
 • LB4PI, Anders – Skien
 • LB5JJ (bemannet LA1T), Bård – Hvittingen