SOTA: LA/VF-002 – Vindfjell

Hver vår runde Corona og 14 dager siden forrige topp – så da ble det Vestfolds nest høyeste topp i dag. Vi fulgte ruten som var lagt ut som GPS-track på Sotlas; og selv om den var ganske kort gikk den gjennom relativt ulent terreng og på det som var mer dyretråkk en sti. Men vi greide det fint – rundt 35 minutter fra parkeringen og opp og rundt 25 minutter ned igjen! Fin natur, men ikke akkurat noen storslagen utsikt. Mulig utsikten er finere om man går en av de etablerte stiene til toppen!

Vell oppe oppdager jeg to relativt kjedelige mangler ved pakkingen. Jeg har tatt med antenne for 10m isteden for 15m. Og jeg har glemt å ta med antenneledning! Så da ble det FT8 på 10m med vertikal dipol i bakkehøyde, og radio’n hvilende på en gren i en busk. Ikke spesielt godt forutsetninger for DX, og etter å ha sjekket PSK Reporter (bilde under) så det ikke ut som propagasjonen var spesielt innstilt på DX den heller!

Mye nytt (for SOTA) utstyr i dag også. Xiegu X6100, med eksternt batteri, så jeg gikk stort sett ut med rundt 7W. Og isteden for Surface Go-en jeg vanligvis bruker hadde jeg med en Raspberry Pi 4. Fungerte overraskende greit, og behagelig å holde tastaturet litt mer som man vil!

Etter en times tid har jeg følgende i loggen:

  • HG8LXL – Ungarn
  • UT7GH – Ukraina
  • IU8BPS – Italia
  • R3MAJ – Russland
  • YU7ZZ – Serbia
  • IK6NUZ – Italia
  • EA1C – Spania