QRP med Xiegu X6100

FT8 med 100W er både lett og tungt på en gang; lett å komme gjennom, men tungt å bære med seg ut og opp! Og med feriepenger og skattepenger rullende inn sånn omtrent samtidig blir det jo nesten uansvarlig ikke å investere i en ny radio! Var nær ved å kjøp en en IC-705 – som jeg tror er en fantastisk radio. Men endte opp på en Xiegu X6100. HF + 6m, 5W med innebygget batteri og 10W med eksternt. En tuner som kan tune selv tørre nudler, og et oh så sweet display. Innebygget WiFi og Bluetooth, innebygget USB lydkort og serieporter for digital modes! Og en masse mer! Og som med alle produkter fra Xiegu er det litt småtterier med alle de avanserte funksjonene. Men de fleste av disse er det heldigvis noen som har snublet over fra før, og dokumentert hvordan de løses. Jeg skal innrømme at jeg var litt spent på hvordan det var på bruke denne til SSB når etter å ha brukt Yaesu’n en stund, men det gikk veldig fint. Hadde en rask phone QSO med Slovakia på 20m med 5W bare noen minutter etter at jeg hadde koblet den opp for første gang (men glemte å skrive ned detaljene). Men for virkelig å teste må man ut og opp, og siden Oscar ikke er i form i dag måtte jeg nøye meg med en tur alene opp i Frodeåsen. Halvannen time med FT8 på 15m med 10W og sleeve dipole på 10m DX Commander pole ga følgende helt akseptable uttelling, inkludert to nye DXCC-entries (se ellers screenshot fra PSKReporter):

  • PZ5RA (Suriname)
  • OD5ZZ (Libanon)
  • HC1M (Ecuador)
  • KP2B (Jomfruøyene)
  • 8P6PD (Barbados)
  • OA1F (Peru)
  • ZS6SN (Sør-Afrika)
  • CU3HN (Asorene)
  • TF3VS (Island)