SOTA aktivering av LA/VF-014 – Presthøgås

Vi skulle egentlig til Skibergfjellet (LA/VF-001), men på veien opp dit var det en bom som ikke aksepterte moderne betalingsmidler (contactless) men insiterte på at man brukte is-skrape (minibankkort). Sånt er det mange år siden jeg dro med meg ut på tur, så da ble det å finne en annen topp. Siden vi allerede hadde kastet bort en del tid, tenkte vi at en lav topp som Presthøygås med sine snaut 250moh burde være grei skuring! Men oh så feil man kan ta! Veien opp så grei ut på kartet, med blåmerket sti frem til noen hundre meter fra toppen. Problemet var bare at mellom der stien sluttet og toppen var det 8-10m høye vertikale fjellsider. Så da var det bare å begynne å lete etter en vei “rundt”. Vi fant en til slutt, og kom oss opp, men vi fant selvfølgelig ikke den samme veien når vi skulle med igjen! Så nedturen ble en 2 timers skogsvandring helt utenfor oppgåtte siter – i vegetasjon og terreng som tidvis minnet om settet i en Indiana Jones film! Så lærdommen her, ihvertfall for vår del, er å ha en klar plan, inkludert rute på kart, når vi skal på tur til en topp! Antagelig åpenbart for folk med mer friluftserfaring! Men nå er det da ihvertfall også åpenbart for oss!

Værgudene var heller ikke helt på vår side, så jeg det ble bare 5 kontakter på FT8/15m før vi måtte pakke sammen å begynne nedturen! Men fantastiske forhold på 15m som kan sees av både antall og fordeling av spots fra de 15 minuttene jeg faktisk var “på lufta”. Resultatet i loggen ble:

  • G0UQT (England)
  • BD7BS (Kina)
  • YD8IKU (Indonesia)
  • UN7PNF (Kazakhstan)
  • SP5DIR (Polen)